• Посилання скопійовано

Мінфін, ДФС та Мін'юст займуться верифікацією інформації про кінцевих бенефіціарних власників

Підписано Меморандум про співпрацю у розбудові механізму перевірки інформації про кінцевих бенефіціарних власників

Мінфін, ДФС та Мін'юст займуться верифікацією інформації про кінцевих бенефіціарних власників

Мінюст розповідає, що даний Меморандум направлений на реалізацію Плану дій із впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», затвердженого Кабінетом Міністрів України, який, зокрема, передбачає підготовку концепції верифікації інформації про кінцевих бенефіціарних власників.

Серед відповідальних за підготовку концепції, крім Міністерства юстиції України, входять Міністерство фінансів України, Державна фіскальна служба, Держфінмоніторинг, Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, Державне агентство з питань електронного урядування. Серед партнерів від громадського сектору ­­– громадська організація «Трансперенсі Інтернешнл Україна», урядово-громадська ініціатива «Разом проти корупції», Міжнародний фонд «Відродження», громадська організація «Центр протидії корупції» та інші заінтересовані інститути громадянського суспільства.

Разом з представниками громадянського суспільства органи державної влади працюють над комплексним питанням розробки концепції верифікації інформації про кінцевих бенефіціарних власників та, зокрема, над текстом Меморандуму.

Перший заступники Міністра юстиції Олена Сукманова зазначила: «Наш документ – план дій, який є вже готовою дорожньою картою, що визначає подальші кроки державних органів та інститутів громадянського суспільства у створенні концепції верифікації бенефіціарів. У ньому прописані чіткі терміни та виконавці».

Підписання Меморандуму про співпрацю представниками державних органів та інститутів громадянського суспільства, свідчить про високу відданість України виконанню зобов’язань у рамках міжнародної Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», підвищити рівень прозорості, відкритості та підзвітності державних інституцій та сприятиме посиленню співпраці органів виконавчої влади з інститутами громадянського суспільства.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»