• Посилання скопійовано

Закон про антикорупційний суд підписано Президентом

Закон набере чинності на наступний день після його опублікування в газеті «Голос України»

Закон про антикорупційний суд підписано Президентом

«РБК-Україна» розповідає, що Президент Володимир Зеленський підписав закон про антикорупційний суд. Про це йдеться на сторінці закону на сайті парламенту.

Зазначимо, закон набуде чинності на наступний день після його опублікування в газеті «Голос України».

У законі йдеться про те, що підсудність ВАКС поширюється на кримінальні провадження, відомості за якими в ЄРДР внесено з дня початку роботи ВАКС; на кримінальні провадження, розслідування яких веде Національне антикорупційне бюро України та завершення прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури до початку роботи ВАКС, а також з дня початку роботи нового суду.

Відзначимо, Рада прийняла даний законопроект 18 вересня, а за основу в першому читанні – 10 вересня.

Раніше представник президента у Верховній раді Руслан Стефанчук заявив, що Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроект, який стосується запуску Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, 5 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що Вищий антикорупційний суд розпочав свою роботу і підкреслив, що роботі суду допоможуть на законодавчому рівні. Він пообіцяв допомогу суду для покарання топ-чиновників.

Також нагадаємо, що під час зборів суддів був обраний голова Вищого антикорупційного суду України – Олена Танасевич.

Закон набрав чинності з 22 вересня 2019 року.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»