• Посилання скопійовано

Президент підписав закон про визначення поняття «порівняльна реклама»

Закон повинен гармонізувати вітчизняне законодавство у сфері порівняльної реклами з правом ЄС

Президент підписав закон про визначення поняття «порівняльна реклама»

«РБК-Україна» розповідає, що президент Володимир Зеленський у понеділок, 9 грудня, схвалив Закон від 12.11.2019 р.  №286-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України". Про це свідчить інформація на сайті Верховної ради.

Останній етап проходження документа – повернуто з підписом від президента.

Законом передбачається гармонізація вітчизняного законодавства в сфері порівняльної реклами з правом Євросоюзу і визначення законодавчих умов використання порівняльної реклами, а, отже, і опосередковане підвищення ефективності національної системи захисту прав споживачів, приведення її у відповідність до вимог ЄС.

Відповідно до закону, порівняльна реклама – реклама, яка містить порівняння з іншими особами та/або товарами (діяльністю) іншої особи.

У документі прописано, що така реклама не повинна також дискредитувати якість однорідних (подібних) товарів інших виробників і продавців або дискредитувати діяльність інших осіб; не повинна дискредитувати репутацію торгових марок, комерційних (фірмових) найменувань, інші особливості конкурентів або місць походження товарів.

Нагадаємо, даний проект закону в другому читанні Рада прийняла 12 листопада. А в листопаді 2018-го Верховна рада 8 скликання прийняла за основу в першому читанні законопроект №8515 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гармонізації законодавства в сфері порівняльної реклами з правом Європейського союзу)», за документ проголосував 231 нардеп.

В кінці листопада документ передали на підпис главі держави.

Закон набрав чинності з 11 грудня 2019 року через його опублікування в "Голосі України" від 10.12.2019 р. № 236. 

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»