• Посилання скопійовано

Кабмін визначив майданчик для програми кредитування бізнесу

Німецько-український фонд стане майданчиком для програми кредитування бізнесу

Кабмін визначив майданчик для програми кредитування бізнесу

Урядовий портал розповідає, що уряд передав Німецько-український фонд у повне управління Міністерству фінансів України. Саме цей Фонд стане майданчиком для програми кредитування малого та мікробізнесу, яку започатковано за ініціативи Президента та Уряду. Контролювати його роботу буде Національний банк України.

«Рішення про передачу Фонду у повне управління Мінфіну з метою розділення функцій управління та здійснення регуляторного нагляду за діяльністю Фонду. Це дозволить уникнути конфлікту інтересів та підвищити ефективність використання коштів. Фахівці Міністерства здатні активізувати роботу Фонду та надати бізнесу країни необхідні кошти під реалістичні, корисні та прибуткові проекти», – сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Засновниками Фонду є НБУ та Уряд в особі Міністерства фінансів. Раніше 50% статутного капіталу Фонду належали Кабінету Міністрів, решта 50% – Національному банку України.

Після ухвалення депутатами закону про «спліт» НБУ відповідно отримав повноваження з регулювання та нагляду за діяльністю небанківських фінансових установ, до яких належить Німецько-український фонд, і не може одночасно виступати його власником.

Нагадаємо, Програма з підтримки малого та мікробізнесу ініційована Президентом України Володимиром Зеленським. Програма запрацює з 1 лютого 2020 року та  передбачає доступне кредитування під 5-9% річних – видача кредитів розміром до 1,5 млн грн терміном на п’ять років під 5% річних, якщо передбачається виручка до 25 млн грн і створюються мінімум два робочі місця, під 7% річних для бізнесу з виручкою до 25 млн грн, який не створює нових робочих місць, але за кожного нового працівника ставку буде знижено на 0,5%, і під 9% річних для бізнесу з виручкою до 50 млн грн. Сам учасник має інвестувати 20% власних коштів від усіх витрат.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»