• Посилання скопійовано

Український фонд стартапів готується до першого Pitch Day

Під час першого Pitch Day Українського фонду буде презентовано 12 проектів

Український фонд стартапів готується до першого Pitch Day

Міністерство фінансів України розповідає, що 2 грудня 2019 року Український фонд стартапів розпочав прийом заявок на фінансування проєктів. Відтоді 48 експертів розглянули понад 130 заявок. 12 з них отримали можливість презентувати свої проєкти 25 січня 2020 року на першому Pitch Day у межах грантової програми Ukrainian Startup Fund. На заході зустрінуться стартапери з абсолютно різними ідеями. Але дещо їх об’єднує – це інноваційність та технологічність. Стартапи, які візьмуть участь у Pitch Day:

  1. Правомен. Повністю автоматизований помічник із побутових юридичних питань, спрямований на надання юридичних консультацій, формування документів, а також роз'яснення для населення можливостей та ефективності е-сервісів, створених державою.
  2. WellSpeak. Мобільний додаток, який дає змогу практикувати навички розмовної англійської для тих, хто живе не в англомовному середовищі. Стартап застосовує технологію розпізнавання голосу, а також штучний інтелект та машинне навчання.
  3. Pytag. Торгово-аналітична платформа для торгівлі зерном, яка використовує унікальні алгоритми для збору та оброблення всіх доступних цифрових даних про ринок торгівлі зерном, щоб знайти об'єктивно найкращі торгові пропозиції для продавців та покупців, а також включає необхідні супутні сервіси.
  4. GeoDesign. Аналітичний онлайн-сервіс, що надає інформацію про переваги та ризики відкриття магазину/кафе/перукарні або інших закладів залежно від локації (місця розташування).
  5. ТОВ «МОССТ». Перетворює мобільний пристрій (телефон, планшет) на повноцінну мобільну систему для прийому будь-яких видів оплати за товари та послуги. Пристрій працює будь-де, де є мобільний зв'язок, та без необхідності постійного підключення до електромережі.
  6. BIOC. Технологія нанополімеризації, що дає змогу на молекулярному рівні зв'язати крохмаль та отримати біокомпаунд (або біопластик) з високими фізико-механічними властивостями.
  7. BioBin. Мобільний застосунок для зменшення впливу на довкілля завдяки кращому управлінню споживанням та відходами. BioBin на підставі розуміння браку інформації щодо проблеми, навичок та власних зусиль, у майже ігровий спосіб залучає користувачів до вироблення звички з величезними соціальними та відчутними особистими вигодами для останніх.
  8. FRAMIORE. Український сталий бренд жіночого одягу з власним швацьким виробництвом та R&D центром із дослідження, розробки та інновацій текстильних виробів і технологій.
  9. POS-технології. Створення інноваційної лінійки спеціалізованих POS-принтерів і хмарного фронт-офісу на Android відповідно до вимог нової технології, що дасть змогу підприємствам торгівлі оптимізувати кошти та розширити функціонал.
  10. АероДрон. Впроваджує комплексні рішення на базі безпілотних літаків, які є провідними щодо корисного навантаження та тривалості польоту, що забезпечує ефективне виконання різних галузевих завдань.
  11. FieldBI. Комплексна аналітично-експертна система, що допомагатиме покращувати результативність рішень для всіх стейкхолдерів ринку.
  12. FlameBlocks. Інноваційне рішення для повноцінного бухгалтерського, фінансового та управлінського обліку малого та середнього бізнесу. В основі FlameBlocks лежить потужна платформа для розробки онлайн-аплікацій, завдяки якій вносити будь-які зміни, а також інтегрувати систему зі сторонніми програмами напрочуд легко. З FlameBlocks ви отримуєте ефективне та доступне рішення з інтерфейсом, адаптованим для роботи на комп’ютері, планшеті та смартфоні. Програма FlameBlocks орієнтована на український ринок. У подальшому планується випуск її європейської версії.

Основні критерії оцінки стартапів: команда, ринок, технологія, продукт, стратегія. Переможець одержить $75 000 ($25 000 на pre-seed етапі та $50 000 на seed етапі).

На першому Pitch Day стартапи будуть презентувати свій проєкт перед членами конкурсної комісії, до складу якої входять:

  • Ганна Толстанова, професорка КНУ імені Тараса Шевченка, керівниця численних міжнародних та національних грантів для виконання наукових проєктів;
  • Олександр Яценко, керівний партнер інвестиційної компанії BRISE Capital та голова Комітету з питань інтернет-реклами при Інтернет Асоціації України;
  • Сергій Щербаков, інноватор. Брав участь у створенні таких інноваційних продуктів, як «Спалах Iblazr», «Розумний замок Ausweis», «Бездротова зарядка Wyrex», «Розумний термометр для грилю Grilleye»;
  • Юрій Козік, фахівець із фандрейзингу, розвитку бізнесу, пітчингу. Запускав в Україні інкубатори, акселератори, курси з підприємництва;
  • Олександр Арапов, співзасновник компанії 3DLOOK. Запустив в Одесі інноваційне агенство внутрішньої реклами, керував розробкою Online Travel проєкту, а також E-commerce проєкту з Fortune 500 list;
  • Віталій Гончарук, засновник стартапу Augmented Pixels, який залучив $4.3 млн інвестицій та клієнтів із Великої Британії, Канади, США, країн Близького Сходу;
  • Олександр Романішин, підприємець та венчурний інвестор, член наглядової ради UVCA – Української асоціації венчурного та приватного капіталу, співзасновник платформи відкритих інновацій RE:ACTOR, ментор численних акселераційних програм;
  • Олексій Орап, засновник та CEO компанії YouScan, серед клієнтів якої глобальні бренди та агенції зі всього світу.

Наразі на розгляді експертів Українського фонду стартапів перебувають ще 400 заявок. 

Перший Pitch Day відбудеться на території інноваційного столичного парку Unit.City. Початок об 11:00.

Акредитація представників ЗМІ за посиланням: https://usf.com.ua/#accreditation

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»