• Посилання скопійовано

Україна повинна перейти на державне медстрахування, – Ілля Ємець

За словами міністра охорони здоров'я, від реформи системи охорони здоров’я виграють всі українці (як лікарі, так і пацієнти)

Україна повинна перейти на державне медстрахування, – Ілля Ємець

Реформа системи охорони здоров’я України продовжується і повинна модифікуватися таким чином, щоб в країні було запроваджене державне медичне страхування.

Про це Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець заявив представляючи своє бачення медичної реформи на засіданні Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування 13 березня.

«Наш курс на євроінтеграцію і демократію означає, що медицина має бути для людей. Це повинна бути цілісна система реформи. Включаючи всі ланки та рівні медицини. В демократичному суспільстві система охорони здоров’я повинна базуватися на страховій медицині. Ми за те, щоб Україна перейшла на державне медичне страхування», – заявив Ілля Ємець.

За словами очільника відомства, від реформи системи охорони здоров’я виграють всі українці: як лікарі, так і пацієнти. Серед переваг нових змін Ілля Ємець назвав наступне:

  • безоплатність (медична допомога населенню надається безоплатно);
  • доступність (високоякісна допомога будь-якого спеціаліста доступна за наявності страхового полісу);
  • мотивація (легальна економічна мотивація найкращих та найефективніших спеціалістів системи охорони здоров’я);
  • додаткові фінанси (прозоре виявлення можливих джерел фінансового забезпечення страхової моделі);
  • незаангажованість (функція підготовки кадрів переходить до професіоналів, як наслідок – прозоре та незаангажоване ліцензування та сертифікація).

Джерело: Міністерство охорони здоров'я України

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»