• Посилання скопійовано

Новий міністр фінансів проти дефолту, але «за» посилену фіскалізацію

За словами Марченко, значно посилити фіскальний каркас країни – особливо актуально в період кризи

Новий міністр фінансів проти дефолту, але «за» посилену фіскалізацію

Сергій Марченко був представлений 31 березня 2020 року як новий міністр фінансів України.

«Значно посилити фіскальний каркас країни – особливо актуально в період кризи. Ефективна робота податкового та митного блоків важлива, як ніколи. Ключовим критерієм оцінки цієї ефективності буде наповнення бюджету, адже держава має виконувати свої зобов’язання перед громадянами. Особливо перед найменш захищеними», – зазначив міністр під час представлення.

Водночас він зауважив, що податкова політика має бути раціональною та прагматичною, спрямованою на захист та розвиток економіки України. І для цього потрібно думати про нові режими стимулювання бізнесу.

Сергій Марченко також наголосив на необхідності виконання державою своїх зобов’язань перед міжнародними партнерами. При цьому він вважає, що в перемовинах передовсім  важливо захищати інтереси України та її громадян.

Нагадуємо, напередодні Верховна Рада України підтримала рішення про призначення Сергія Марченка на посаду міністра фінансів.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»