• Посилання скопійовано

УВАГА! Уряд звільнив керівників ДПС та Держмитслужби (Верланова і Нефьодова)

Кабмін сьогодні, 24 квітня, на своєму позачерговому засіданні провів низку звільнень

УВАГА! Уряд звільнив керівників ДПС та Держмитслужби (Верланова і Нефьодова)

У п'ятницю, 24 квітня, на своєму позачерговому засіданні Уряд скористався своїм правом згідно зі ст. 87-1 Закону України «Про державну службу».

Таким чином, Уряд звільнив:

  • Голову Державної митної служби України Максима Нефьодова (розпорядження №447-р);
  • Заступника Голови Державної митної служби України Роберта Зелді;
  • Заступника Голови Державної митної служби України Сергія Петухова;
  • Заступника Голови Державної митної служби України Дениса Шендрика;
  • Голову Державної податкової служби України Сергія Верланова (розпорядження №452-р);
  • Заступника Голови Державної податкової служби України Дмитра Венцковського.

Коментуючи ці рішення, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відзначив, що Уряд планує найближчим часом призначити нових ефективних керівників у ці відомства.

 

Гетманцев розкритикував Уряд щодо звільнення Верланова

«Що стосується порядку призначення нового глави, дуже багато питань до цього так званого конкурсу ... Якщо дійсно є необхідність швидкого призначення, то, можливо, не потрібно представляти це як конкурс, а піти за іншою процедурою», – сказав він. Про це Гетманцев повідомив на пресбрифінгу в парламенті, передає Depo.ua.

Гетманцев також не згоден з аргументацією міністра фінансів Сергія Марченка щодо звільнення глави Державної податкової служби Сергія Верланова через недовиконання плану надходжень по податковому блоку в бюджет.

Він зазначив, що в минулому році податкова перевиконала план по надходженнях до держбюджету.

***

А Міністр фінансів на Фб-сторінці Мінфіну заявив наступне:

“Сьогодні на позачерговому засіданні Уряду я зробив подання на звільнення очільників Податкової і Митниці. Це рішення підтримали всі члени Кабміну одноголосно.

Кадрові зміни у #ДПС і #ДМС назріли давно. Я це неодноразово наголошував.

У суспільстві давно існує критична маса нереалізованих сподівань щодо діяльності Митниці і Податкової. Навіть у докризовий час керівництво цих служб виявилося нездатним виконувати покладені на них завдання. А в нинішніх умовах їхнє перебування на посадах було ризиком забезпечення фінансової безпеки. Вони втратили довіру людей і мали піти.

Це - перший крок до очищення фіскальних органів держави.

Наразі, виконання обов’язків голови Митниці тимчасово покладено на керівника одного з департаментів ДМС Ігоря Муратова (розпорядження від 24.04.2020 р. №451-р), а виконання обов’язків голови Податкової - на Михайла Тітарчука (розпорядження від 24.04.2020 р. № 454-р), заступника голови ДПС.

Ближчими днями буде призначено нових очільників цих двох відомств.

Кадрові рішення – найбільш помітна, але не єдина площина реформування ДМС і ДПС. Паралельно ми готуємо інституційні зміни в обох відомствах. Формуємо нові управлінські команди. Визначаємо внутрішні структури і функціонал.

Ідеться про рестарт обох служб. 

Прозорість – найкращий аргумент проти корупції і тіньових схем”.

Глава Мінфіну бачить підстави для розслідування проти Нефьодова і Верланова. Про це міністр фінансів Сергій Марченко сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна". Говорячи про таких підстави по відношенню до екс-глави ДПС, Марченко повідомив про скарги з боку бізнесу на затримки з автоматичним відшкодуванням ПДВ, безпідставне блокування податкових накладних.

Шмигаль про звільнення голів ДМС та ДПС. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає звільнення голів Митної і Податкової служб Максима Нефьодова і Сергія Верланова питанням економічної безпеки. Про це прем'єр написав у Facebook.

***

UPD від 26.04.2020 р.

На вихідних стало відомо, що нового очільника для ДПСУ шукають аж занадто оперативно: про оголошення широкий загал дізнався у неділю, 26 квітня; кінцевий термін подачі документів, – понеділок, 27 квітня; а дата проведення добору – десята ранку вівторка, 28 квітня. 

Про вимоги до кандидатів, умови праці і шалену зарплату – за посиланням.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»