• Посилання скопійовано

Нардепи хочуть повернути паперове свідоцтво про право власності на нерухомість

Пропонується повернутися до паперового свідоцтва про право власності на нерухомість з підписом та печаткою. Автори ініціативи побоюються зникнення інформації з відповідного електронного держреєстру

Нардепи хочуть повернути паперове свідоцтво про право власності на нерухомість

В парламенті зареєстровано проект «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» щодо оформлення права власності на нерухоме майно» (№4768). У документі пропонується доповнити закон ст.ст.261 і 262, якими регламентувати формування та видачу свідоцтва про право власності на нерухоме майно.

Ініціатори змін зазначають, що з прийняттям 26 листопада 2015 року закону «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» у новій редакції було ліквідовано порядок видачі свідоцтв про право власності на нерухоме майно, які друкувалися на бланках суворої звітності, з підписом керівника організації та/або державного реєстратора, з мокрою печаткою.

На сьогодні при оформленні права власності на новостворене майно не передбачається отримання такого документа, а видається «листок формату А4, на якому друкується інформація з Державного реєстру речових прав». Автори проекту вважають, що таким чином унеможливлюється захист прав власника у разі зникнення відповідної інформації та/або відсутності доступу до Державного реєстру прав власності.

Усі новини на тему >>

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»