• Посилання скопійовано

Розміщення підприємства в житловому будинку - тільки після переведення приміщення в нежитлове: законопроект

Законопроектом №5035 пропонується дозволяти розміщення підприємств, установ та організацій в житлових будинках лише після переведення таких приміщень в нежитлові

Розміщення підприємства в житловому будинку - тільки після переведення приміщення в нежитлове: законопроект

Відповідно до частини першої статті 383 ЦКУ власник житлового будинку, квартири має право використовувати помешкання для власного проживання, проживання членів своєї сім’ї, інших осіб і не має права використовувати його для промислового виробництва.

Однак, існує численна, вже усталена практика, коли в житлових будинках, квартирах розташовують підприємства, установи та організації, які не використовуються для промислового виробництва тільки у вузькому сенсі цього поняття.

Такі непоодинокі випадки призводять до порушень прав власників інших квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку та порушують санітарно-технічні вимоги і правила експлуатації будинку.

Саме так вважає нардеп Є. Мураєв, у зв'язку з чим й пропонує усунути цю прогалину в чинному законодавстві законопроектом №5035 "Про внесення змін до Цивільного Кодексу України (щодо уточнення меж використання житла)". 

Зокрема,  частину першу статті 383 ЦКУ запропоновано доповнити абзацом другим, відповідно до якого розміщення власником в своєму житловому будинку, квартирі підприємств, установ, організацій допускається тільки після переведення такого приміщення в нежитлове в порядку відповідно до вимог чинного законодавства.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»