• Посилання скопійовано

Реєстрація нерухомості - тільки за місцем її знаходження: законопроект

Зареєстровано законопроект щодо здійснення реєстраційних дій спрямованих на набуття, зміну або припинення прав на нерухоме майно та їх обтяження лише за місцем розташування об'єкту

Реєстрація нерухомості - тільки за місцем її знаходження: законопроект

4 квітня у Верховній Раді зареєстровано законопроект №6282  "Про внесення змін до статті 3 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" (щодо здійснення реєстраційних дій спрямованих на набуття, зміну або припинення прав на нерухоме майно та їх обтяження лише за місцем розташування об'єкту). Його автором є Д. Лінько ("Радикальна партія О. Ляшка").

Законопроектом пропонується скасування норми, якою надано право державним реєстраторам проведення реєстраційних дій нерухомого майна незалежно від місцезнаходження об’єкту реєстрації.

Нагадаємо, що з 1 січня в Україні набув чинності новий порядок реєстрації нерухомого майна й реєстраторам надана компетенція вчиняти реєстраційні дії незалежно від місцезнаходження об’єкту.

Як зазначено у пояснювальній записці, "запровадження екстериторіальності спричинило хвилю невдоволення серед населення, оскільки під загрозу втрати своїх земельних ділянок потрапило дуже багато людей. Наразі через можливість реєстрації нерухомого майна не за її місцем розташування, з`явилося безліч рейдерських схем захоплення об’єктів нерухомості, що становить загрозу втрати власності громадянами".

Таким чином, законопроект направлений на захист права власності громадян та на відміну екстериторіальності для вчинення реєстраційних дій з нерухомим майном. 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»