• Посилання скопійовано

В Україні будуть по-новому завіряти угоди купівлі-продажу

З українських нотаріусів зняли відповідальність за недотримання безготівкової форми розрахунку при угодах купівлі-продажу майна (як рухомого, так і нерухомого)

В Україні будуть по-новому завіряти угоди купівлі-продажу

З українських нотаріусів зняли відповідальність за недотримання безготівкової форми розрахунку при угодах купівлі-продажу майна (як рухомого, так і нерухомого).

Таке роз'яснення дала Нотаріальна палата України, - передає "UBR.ua".

Відтепер, нотаріуси не зобов'язані, як раніше, перевіряти факт розрахунку, наприклад, вимагати від покупця платіжку про перерахування грошей на рахунок продавця. Достатньо пункту в договорі купівлі-продажу, що розрахунок зроблений до підписання угоди.

Але, як зазначають експерти, це не означає, що квартири тепер можна купувати за кеш. Вимога проводити всі угоди, що перевищують 50 тис. грн за безготівку, нікуди не поділося. Але, у більшості випадків, контролюючі органи угоду перевірять тільки за наводкою одного з її учасників.

Наприклад, недобросовісний продавець, отримавши гроші, захоче повернути свою нерухомість назад або отримати додаткову суму, вважаючи що він продешевив.

"Платіжне доручення стояло на боці покупця, воно підтверджувало факт розрахунку, що покупець дійсно зробив розрахунок з продавцем. При розрахунку готівкою, покупцеві потрібно було наполягати, щоб після розрахунку продавець написав, що отримав в повному обсязі суму, зазначену в договорі купівлі-продажу", - розповів UBR.ua голова правління КМО Асоціації фахівців з нерухомості України (АФНУ) Владислав Кулішенко.

***

Читайте також:

Джерело: UBR

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»