• Посилання скопійовано

Для реєстраторів запроваджено новий спосіб авторизації, – Дубілет

Тепер для проведення будь-якої дії реєстратору потрібно буде скористатися не тільки своїм електронним підписом, а й ввести код зі свого смартфона

Для реєстраторів запроваджено новий спосіб авторизації, – Дубілет

Міністр КМУ Дмитро Дубілет на своїй сторінці у Facebook повідомив, що зроблено ще один крок, який допоможе знизити рейдерство в Україні.

Віз зауважив, що одним із способів рейдерства нерухомості є злам комп'ютерів реєстраторів (наприклад, нотаріусів). Заразивши комп'ютер реєстратора, зловмисник від його імені переписує майно жертви.

Цікаво, що якщо ніякого зламу не було і реєстратор сам зробив незаконну дію, він міг завжди сказати, що його комп'ютер зламали.

Для боротьби з цією проблемою держава планувала змусити реєстраторів купувати якийсь складний програмно-апаратний комплекс і встановлювати його на кожен комп'ютер... А це були б не абиякі витрати.

"Мені ця ситуація нагадала Інтернет-банки 10-річної давнини. Тоді люди ставали жертвами вірусів і втрачали гроші, а банки постійно просили їх оновлювати антивіруси. Але потім відсоток шахрайств різко впав. Чому? Правильно, завдяки другому фактору авторизації, або, простіше, SMS-паролям", - зазначив міністр.

За словами Дубілета, приблизно з такими аргументами вони й переконали колег згорнути дорогу програму захисту та замість цього зробити другий фактор авторизації. Хіба що замість витрат грошей на SMS-паролі запропоновано Google Authentificator. На щастя, він безкоштовний.

Тож тепер для проведення будь-якої дії реєстратору потрібно буде скористатися не тільки своїм електронним підписом, а й ввести код зі свого смартфона. Зламати і комп’ютер, і смартфон одночасно фактично неможливо.

Поки що другий фактор є опцією. Але міністр сподівається, що незабаром Мін'юст зробить його обов'язковим для всіх без винятку.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»