• Посилання скопійовано

Готівка, проведена через РРО і КОРО, але не проведена у касовій книзі, вважатиметься неоприбуткованою

З технічних причин у день одержання готівки суму готівки, проведеної через РРО і КОРО на підставі фіскальних звітних чеків, не проведено у касовій книзі. Чи вважатиметься така готівка неоприбуткованою в касі підприємства?

Відповідно до п. 2.6 Положення №637 готівка, яка надходить до кас, має своєчасно (у день її одержання) та в повній сумі оприбутковуватися. Оприбуткуванням готівки в касах підприємств, які проводять розрахунки з оформленням їх касовими ордерами і веденням касової книги відповідно до вимог глави 4 Положення №637, є здійснення обліку готівки в повній сумі її фактичних надходжень у касовій книзі на підставі прибуткових касових ордерів. У разі проведення готівкових розрахунків із застосуванням РРО або використанням розрахункових книжок датою оприбуткування готівки є здійснення обліку зазначеної готівки у повній сумі фактичних надходжень у КОРО на підставі фіскальних звітних чеків (Z-звіту) РРО (даних розрахункових книжок). У разі якщо суму готівки проведено через РРО і занесено до КОРО на підставі фіскальних звітних чеків, однак у день її одержання не проведено у касовій книзі (з вини касира або з технічних причин), така готівка вважається несвоєчасно оприбуткованою в касі підприємства. Крім того, якщо суму готівки проведено через РРО, зроблено відповідний запис у касовій книзі у день надходження готівки та проведено її щоденну інкасацію для зарахування на поточний рахунок підприємства, однак суму готівки не проведено у КОРО на підставі фіскальних звітних чеків, такий випадок може кваліфікуватися як неоприбуткування.

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»