• Посилання скопійовано

Чи може підприємство переглянути вже встановлений ліміт каси?

ДПС у Луганській області розповіла про особливості встановлення ліміту каси, її перегляд(перезатвердження).

У ДПС розповіли, що ліміт каси підприємства встановлюють на підставі розрахунку середньоденного надходження готівки до каси або її середньоденної видачі з каси, за рішенням керівника підприємства або уповноваженої ним особи.

Зокрема, згідно з п. 5.11 розділу 5 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою правління НБУ від 15 грудня 2004 року №637, зі змінами та доповненнями, встановлений ліміт каси і терміни здавання готівкової виручки (готівці) можуть переглядатися у зв’язку зі змінами законодавства України або за наявності відповідних чинників об’єктивного характеру (зміни у надходженнях/витратах готівки, внутрішнього трудового розпорядку/графіків змінності тощо). Документи (нормативно-правові акти, внутрішні документи (розрахунки) підприємства, затверджені керівником або уповноваженою ним особою, на підставі яких переглянуто ліміт каси, терміни здавання готівкової виручки (готівки), додаються до відповідних наказів, договорів банківського рахунка.

Згідно з абзацом другим пункту 5.8 розділу 5 Положення, якщо ліміт каси встановлено з перевищенням граничних розмірів, то він вважається встановленим на рівні зазначених граничних розмірів. У цьому разі сума зазначених перевищень вважається понадлімітною.

 

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»