• Посилання скопійовано

Магазини штрафуватимуть за відсутність терміналів для кредиток

За законом громадяни мають право самостійно обирати як їм платити: готівкою чи карткою.

Мета законопроекту -- поширення безготівкових розрахунків.

Магазинам доведеться встановити платіжні термінали для приймання банківських карток, оскільки за їх відсутність передбачено штраф.

Про це йдеться у законопроекті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо функціонування платіжних систем і розвитку безготівкових розрахунків)», який було зареєстровано у парламенті 21 червня.

У документі також зазначено, що споживач має право на вільний вибір товарів і послуг, на вільне використання електронних платіжних засобів.

«Забороняється примушувати споживача купувати продукцію неналежної якості або не потрібного йому асортименту, будь-яким способом обмежувати використання ним електронних платіжних засобів, якщо відповідно до законодавства продавець зобов’язаний приймати їх до оплати», -- йдеться у законопроекті.

Контролюватиме наявність терміналів у суб’єктів господарської діяльності Державна податкова служба.

Метою законопроекту є забезпечення безперервного і ефективного функціонування платіжних систем і систематизація масового впровадження безготівкових розрахунків.

Як повідомлялось, на сьогодні в Україні налічується 32,7 млн активних платіжних карток.

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»