• Посилання скопійовано

Затверджено Порядок передачі електронних копій розрахункових документів, створених у РРО

Наказ Мінфіну від 08.10.2012 р. №1057

Насамперед нагадуємо, що з 01.07.2012 р. до 01.01.2013 р. вимоги Закону про РРО в частині передачі органам ДПС електронних копій розрахункових документів та фіскальних звітних чеків, що містяться на контрольній стрічці в пам’яті РРО (або в пам’яті їх модемів), а також інформації про обсяг розрахункових операцій в готівковій та/або безготівковій формах виконуються на добровільних засадах. Починаючи з 01.01.2013 р. вищезазначена передача даних має здійснюватися в обов’язковому порядку (п. 9 розділу ІІ Закону про РРО). Детальніше  >>> 
Коментованим наказом Мінфін затвердив Порядок, яким встановлюється механізм передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО дротовими або бездротовими каналами зв'язку до органів ДПС для суб'єктів господарювання, що використовують РРО.
Також Наказом №1057 затверджено вимоги, якими встановлюються критерії щодо створення контрольної стрічки в електронній формі в РРО для різних сфер застосування, та вимоги до модемів, за допомогою яких РРО передаватимуть дані в електронній формі дротовими або бездротовими каналами зв'язку згідно з технологією, розробленою НБУ.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»