• Посилання скопійовано

РРО передаватимуть дані в електронній формі

Встановлено технічні вимоги щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій (далі — РРО) для різних сфер застосування та вимоги до модемів

РРО передаватимуть дані в електронній формі дротовими або бездротовими каналами зв’язку згідно з технологією, розробленою Національним банком України.
Вимоги щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій та модемів для передачі даних і Порядок передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО дротовими або бездротовими каналами зв’язку до органів державної податкової служби затверджено наказом Міністерства фінансів України від 08.10.2012 р. №1057, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 17.10.2012 р. за №1743/22055.
Наказ набрав чинності з 5 листопада 2012 року.
Нагадаємо, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов’язані проводити розрахункові операції через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО.
З 1 січня 2013 року подання суб’єктами господарювання до органів ДПС дротовими або бездротовими каналами зв’язку електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці у пам’яті РРО, відповідно до вимог Закону України від 02.10.10 р. №265 (у редакції Закону України від 24.05.2012 р. №4834-VI) є обов’язковим.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»