• Посилання скопійовано

З 1 грудня 2013 року старі моделі РРО будуть вилучені з експлуатації

Згідно з Порядком реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), органи Міндоходів повинні скасувати реєстрацію таких РРО до 01.12.2013 року

З 1 грудня 2013 року старі моделі РРО будуть вилучені з експлуатації

Головне управління Міндоходів у Львівській області нагадує, що всі суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов'язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій, що включені до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО), та з 1 січня 2013 року подавати до органів Міндоходів електронну звітність з РРО.

Наказом Міністерства доходів і зборів України від 25.11.2013 р. №704 оновлено Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій. До оновленого переліку сертифікованих приладів увійшли 62 моделі касових апаратів, які відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів доходів і зборів в електронній формі.

В оновленому Реєстрі виключено старі моделі реєстраторів розрахункових операцій, які не передають звітність в електронній формі.

Згідно з Порядком реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), органи Міндоходів повинні скасувати реєстрацію таких РРО до 01.12.2013 року.

Станом на 28 листопада 2013 року у Львівській області пройшли персоналізацію та подають звітність в електронному вигляді 9441 РРО із 10464 зареєстрованих, або не пройшли персоналізацію 1023, що становить 2,2%.

У разі не переобладнання таких РРО відповідно до діючих вимог, з 01.12.2013 року їх використання буде незаконним.

 

Джерело: ГУ ДФС у Львівській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»