• Посилання скопійовано

ДФСУ нагадує: після перевищення доходу в 1 млн застосування РРО є обов'язковим

Застосування РРО є обов'язковим з 1 числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення. Причому, на думку податківців, цей алгоритм діє незалежно від місця проведення та виду діяльності

ДФСУ нагадує: після перевищення доходу в 1 млн застосування РРО є обов'язковим

ДФСУ у листі від 27.05.2016 р. №5586/Н/99-99-14-05-01-1 зазначила, що відповідно до Закону №265/95-ВР РРО та розрахункові книжки не застосовуються при продажу товарів (наданні послуг) фізособами-підприємцями, які належать, відповідно до ПКУ, до груп платників єдиного податку, що не застосовують РРО.

Зокрема, РРО не застосовуються:

  • платниками єдиного податку І групи;
  • ІІ і ІІІ групи (фізособи-підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1000000 грн.У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1000000 грн застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов'язковим. Застосування РРО розпочинається з 1 числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

Отже, у разі перевищення у календарному році обсягу доходу понад 1000000 грн застосування РРО для такого платника єдиного податку ІІ групи при здійсненні готівкових розрахунків є обов'язковим з 1 числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення. Причому, на думку податківців, цей алгоритм діє незалежно від місця проведення та виду діяльності.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»