• Посилання скопійовано

ДРСУ прокоментувала прийняття переліку складних побутових товарів, для яких потрібен РРО

Усупереч позиції ДРС раніше вилучені товарні позиції 9101–9107 «Годинники всіх видів та їх частини» було повернено до Переліку

ДРСУ прокоментувала прийняття переліку складних побутових товарів, для яких потрібен РРО

Нагадаємо, що Постановою КМУ від 16.03.2017 р. №231 Уряд визначив Перелік груп технічно складних побутових товарів, продаж яких здійснюватиметься із застосуванням РРО. Застосовувати РРО підприємці,  які користуються спрощеною системою оподаткування, зобов’язані з 7 травня 2017 року. Докладно про це тут>>

Ознайомитись з переліком можна тут>> 

Як зауважують у ДРСУ, прийнята на засіданні КМУ редакція постанови була доопрацьована ДРС в частині скорочення змістового наповнення пропонованого нею Переліку шляхом виключення з нього 77 товарів по відповідних групах.

Проте за попереднім розглядом оприлюдненої 07.04.2017 р. редакції постанови, було встановлено, що всупереч позиції ДРС, а також погодженої нею редакції проекту зазначеної постанови, раніше вилучені товарні позиції 9101-9107 «Годинники всіх видів та їх частини» було повернуто до Переліку.

Поряд з цим, оскільки оприлюднена редакція Переліку зазнала стилістичних та структурних змін, за позицією ДРС, задля однозначного трактування встановлених даною постановою вимог, особами, які повинні їх впроваджувати або виконувати, товарні позиції, які мають 4-значний код, застосовуються лише в тому випадку, якщо вони не мають деталізації на рівні кодів підсубпозицій, тобто, 10-ти значних кодів згідно УКТ ЗЕД.

В інших випадках, застосовуються лише коди товарних підсубпозиції Переліку визначені на рівні 10-х знаків.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»