• Посилання скопійовано

Оплата складних побутових товарів з карткового рахунку або через банк за рахунком-фактурою: чи потрібен РРО?

Податківці роз'яснили, що у разі оплати з карткового рахунку споживача на картковий рахунок продавця використання РРО є обов'язковим. Натомість при переказі коштів з розрахункового рахунка продавця на розрахунковий рахунок постачальника згідно з рахунком-фактурою РРО не застосовується

Оплата складних побутових товарів з карткового рахунку або через банк за рахунком-фактурою: чи потрібен РРО?

ДФС у Запорізькій області у листі від 20.09.2017 р. №1994/ІПК/8/08-01-13-09-08 зазначила, що суб'єкти господарювання при отриманні грошових коштів від юридичних та фізичних осіб в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, в тому числі продажу технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, визначених Переліком №231, зобов'язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки з використанням РРО. Повністю з переліком можна ознайомитись у довіднику>>>

При реалізації складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, сплата за які проводиться з карткового рахунку споживача на картковий рахунок продавця, використання РРО є обов'язковим.

У разі проведення розрахунків між суб'єктами господарювання у безготівковій формі, а саме при переказі коштів з розрахункового рахунка суб'єкта господарювання, який отримує товари, роботи (послуги), на розрахунковий рахунок постачальника товару, робіт (послуг) згідно з рахунком-фактурою, договором тощо, РРО не застосовується.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»