• Посилання скопійовано

Реквізит видаткового касового ордеру «Видати» має бути заповнений обов’язково — ДФС

ДФС вважає, що реквізит видаткового касового ордеру «Видати», у якому зазначається прізвище, ім’я та по батькові особи, якій видано готівку з каси, має бути заповнений обов’язково

Реквізит видаткового касового ордеру «Видати» має бути заповнений обов’язково — ДФС

ДФСУ в індивідуальній консультації від 07.05.2018 р. №2026/6/99-99-14-05-01-15/ІПК нагадує, що порядок ведення касових операцій на сьогодні визначено у Положенні №148.

Згідно з ним видаткові касові ордери і видаткові відомості заповнюються бухгалтером (відповідальною особою установи/підприємства, на яку покладено обов’язок з оформлення цих документів) у будь-який спосіб, який забезпечив би належне збереження цих записів протягом установленого для зберігання документів терміну.

У касових ордерах зазначається підстава для їх складання і перелічуються додані до них документи. Видача касових ордерів і видаткових відомостей на руки особам, які вносять або одержують готівку, забороняється.

Приймання і видача готівки за касовими ордерами проводиться тільки в день їх складання.

Виправлення у касових ордерах та видаткових відомостях забороняються.

Реквізити у видатковому ордері "Одержав", "Дата", "Сума", "Підпис одержувача", дані документа, що засвідчує особу отримувача (які заповнюються отримувачем готівки (додаток 3 до цього Положення)) та в прибутковому ордері "Прийнято від" не заповнюються у касових ордерах, які оформляються на загальну суму проведених установою підприємством касових операцій (видача готівки за видатковими відомостями, електронними платіжними засобами, здавання готівки до банку, отримання готівки з банку за чеком та оприбуткування її в касі). Інші реквізити у касових ордерах та видаткових відомостях є обов'язковими до заповнення.

Враховуючи викладене, ДФС вважає, що реквізит видаткового касового ордеру "Видати", у якому зазначається прізвище, ім’я та по батькові особи, якій видано готівку з каси, має бути заповнений обов’язково.

Алгоритм заповнення видаткового касового ордера (в деталях та зі зразками від редакції) дивіться ось тут.

***

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»