• Посилання скопійовано

Підприємство працює тільки з безготівкою. Ліміт каси та касова книга не потрібні

Податківці розповіли, чи потрібно заводити касову книгу, затверджувати ліміт готівки, якщо підприємство працює тільки по безготівковому розрахунку

Підприємство працює тільки з безготівкою. Ліміт каси та касова книга не потрібні

ДФС у Львівській області зазначила, що відповідно до Положення №148 визначає порядок ведення касових операцій у національній валюті України юридичними особами (крім банків) та їх відокремленими підрозділами незалежно від організаційно-правової форми та форми власності, органами державної влади та органами місцевого самоврядування під час здійснення ними діяльності з виробництва, реалізації, придбання товарів чи іншої господарської діяльності, фізичними особами, які здійснюють підприємницьку діяльність.

Пунктом 3 Положення визначено, що касові операції – операції суб'єктів господарювання між собою та з фізичними особами, пов'язані з прийманням і видачею готівки під час проведення розрахунків через касу з відображенням цих операцій у відповідних книгах обліку, а касова книга – документ установленої форми, що застосовується для здійснення первинного обліку готівки в касі.

Таким чином, якщо підприємство працює тільки по безготівковому розрахунку заводити касову книгу та затверджувати ліміт готівки не потрібно.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»