• Посилання скопійовано

Як відзвітувати за витрачені кошти, отримані з корпоративної чи особистої картки?

Довірені особи підприємств, які одержали готівку з поточного рахунку із застосуванням корпоративної чи особистої картки, подають до бухгалтерії авансовий звіт разом із підтвердними документами

Як відзвітувати за  витрачені кошти, отримані з корпоративної чи особистої картки?

ДФСУ в індивідуальній консультації від 23.08.2018 р. №3719/6/99-99-14-03-03-15/ІПК звертає увагу, що за п. 6 розділу II Положення №148, суб'єкти господарювання мають право здійснювати розрахунки готівкою протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами між собою - у розмірі до 10 000 гривень включно.

Дане обмеження стосується також розрахунків під час оплати за товари, придбані на виробничі (господарські) потреби за рахунок готівки, одержаної за допомогою електронного платіжного засобу.

Пунктом 20 розділу II Положення №148 визначено, що довірені особи установ/підприємств, які одержали готівку з поточного рахунку із застосуванням корпоративного чи особистого електронного платіжного засобу, використовують її за призначенням без оприбуткування в касі.

Зазначені довірені особи подають до бухгалтерії установи/підприємства:

  • авансовий звіт разом із підтвердними документами в установлені строки і порядку, визначені для підзвітних осіб законодавством України,
  • документи про одержання готівки з поточного рахунку (чек банкомата, копія видаткового ордера, довідки за встановленими формами, сліп, квитанція торговельного термінала) разом з невитраченим залишком готівки.

***

Читайте також: Обмеження у готівкових розрахунках з фізособами: в яких випадках воно працює?

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»