• Посилання скопійовано

Продаєте технічно складні товари за готівку – потрібен РРО

ДФС нагадує, що підприємці – платники єдиного податку І, ІІ та ІІІ груп, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, або гарантійній заміні, при здійсненні розрахунків зобов’язані застосовувати РРО

Продаєте технічно складні товари за готівку – потрібен РРО

ДФС у Харківській області нагадує, що у відповідності до норм ПКУ та Закону №265 підприємці – платники ЄП І, ІІ та ІІІ груп, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, або гарантійній заміні, при здійсненні розрахунків зобов’язані застосовувати РРО.

Відповідний Перелік технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту, або гарантійній заміні в цілях застосування РРО, затверджений Постановою №231.

Відповідальність за незастосування РРО передбачена ст. 17 Закону №265.

Звертаємо також увагу споживачів, що застосування РРО при продажу даних категорій товарів та видача відповідного касового чека надасть можливість у разі придбання неякісного товару скористатись своїм правом на його заміну або повернення у відповідності до Закону України «Про захист прав споживачів».

Джерело: ДФС у Харківській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»