• Посилання скопійовано

Як оприбуткувати готівкову іноземну валюту в касу? Консультує ДФС

На сьогодні окремих вимог до оприбуткування готівкової іноземної валюти в касу не передбачено. Та все ж, які три кроки слід зробити, для оприбуткування інвалюти в касу - розповіли податківці

Як оприбуткувати готівкову іноземну валюту в касу? Консультує ДФС

ДФСУ у підкатегорії 109.15 ресурсу "ЗІР"  зазначила, що оприбуткуванням готівки в касах установ/підприємств та їх відокремлених підрозділів, які проводять готівкові розрахунки з оформленням їх касовими ордерами і веденням касової книги, є здійснення обліку готівки в повній сумі її фактичних надходжень у касовій книзі на підставі прибуткових касових ордерів.

На сьогодні окремих вимог до оприбуткування готівкової іноземної валюти в касу не передбачено.

При отриманні готівкової іноземної валюти в касу суб’єкта господарювання необхідно:

  1. виписати прибутковий касовий ордер, відривна квитанція якого передається особі, що вносить валюту;
  2. прибутковий касовий ордер зареєструвати в журналі реєстрації прибуткових і видаткових касових документів;
  3. дані про отриману готівкову іноземну валюту та її еквівалент у національній валюті, зазначені в прибутковому касовому ордері, відобразити в касовій книзі. При цьому касова книга та журнал реєстрації прибуткових і видаткових касових документів ведуться по кожній іноземній валюті окремо.

Разом з тим, податківці пропонують суб’єктам господарювання звернутись до Нацбанку, як до розробника Положення №148, для отримання більш детального роз’яснення з порушеного питання.

***

Читайте також:

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»