• Посилання скопійовано

Раді пропонують відмінити обов'язковість застосування РРО «єдинниками» при торгівлі ліками та медвиробами

У Верховній Раді зареєстровано проект змін до Податкового кодексу та деяких інших законодавчих актів щодо покращення державної підтримки розвитку малого підприємництва на ринку роздрібної торгівлі лікарськими засобами

Раді пропонують відмінити обов'язковість застосування РРО «єдинниками» при торгівлі ліками та медвиробами

Нагадаємо, що з 2019 року фізособи-«єдинники» при торгівлі ліками та медвиробами мають використовувати РРО. Відповідні зміни передбачені Законом №2628-VIII, який набрав чинності 1 січня 2019 року. Про це ми писали туттут і в аналітиці тут.

Та от нардеп Ірина Сисоєнко пропонує скасувати вимогу про обов'язкове застосування платниками єдиного податку РРО при торгівлі лікарськими засобами та медвиробами. 22 січня 2019 року у Верховній Раді вона зареєстровала проект Закону №9495 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення державної підтримки розвитку малого підприємництва на ринку роздрібної торгівлі лікарськими засобами".

Як зазначено у пояснювальній записці, основною метою цього законопроекту є "запобігання тенденціям росту монополізації фармацевтичного ринку України, відновлення сприятливих умов  входження на ринок та функціонування фізичних осіб – підприємців на ньому, що гарантуватиме безперебійне постачання лікарських засобів сільському населенню в місцях функціонування аптечних закладів ФОП, стимулюватиме подальший розвиток та створення аптечних закладів у сільській місцевості малими підприємцями". 

На думку нардепа, реалізація запропонованих законопроектом норм забезпечить:

  • державну підтримку малого підприємництва, створення умов цього розвитку у відповідності до частини 2 статті 48 Господарського Кодексу України;
  • зменшення адміністративного тиску на представників малого підприємництва на  фармацевтичному ринку;
  • недопущення поглиблення тенденцій до монополізації фармацевтичного ринку;
  • підвищення фізичної та економічної доступності лікарських засобів для населення, особливо у сільській місцевості;
  • усунення протиріччя та невідповідності окремих норм чинного законодавства.

У разі прийняття Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»