• Посилання скопійовано

Як ЦСО інформує ДФС про укладання договору про техобслуговування та ремонт РРО?

У разі укладення договору між ЦСО та користувачами, ЦСО не пізніше дати набрання чинності зобов’язані надіслати повідомлення за ф. №3-ЦСО до ДФС за місцем реєстрації РРО

Як ЦСО інформує ДФС про укладання договору про техобслуговування та ремонт РРО?

ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що введення реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та зовнішніх модемів в експлуатацію, їх технічне обслуговування та ремонт здійснюються центрами сервісного обслуговування (далі – ЦСО) виключно на підставі договорів про технічне обслуговування та ремонт РРО, укладених із суб’єктами господарювання.

Виконання зазначених робіт іншими особами або ЦСО без укладення із суб’єктами господарювання відповідних договорів забороняється.

Застосування РРО, опломбованого засобами контролю ЦСО, з яким суб’єкт господарювання не уклав договору про технічне обслуговування та ремонт РРО, вважається порушенням встановленого порядку опломбування.

У разі укладення, розірвання, припинення або внесення змін до договору між ЦСО та користувачем про технічне обслуговування та ремонт РРО ЦСО не пізніше дати набрання чинності відповідним правочином повинен надіслати Повідомлення про укладання договору про технічне обслуговування та ремонт реєстратора розрахункових операцій за формою №3-ЦСО (далі – повідомлення за ф. №3-ЦСО) (додаток 1 до Порядку опломбування реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. №547 із змінами та доповненнями (далі – Порядок №547)) до контролюючого органу за місцем реєстрації РРО. Таке повідомлення за ф. №3-ЦСО надсилається засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів у сфері електронного документообігу та використання електронних документів із зазначенням обов’язкових реквізитів електронних документів.

Норми визначені п. 1 розділу II Порядку №547.

Пунктом 17 розділу II Порядку №547 передбачено, що ЦСО у разі припинення дії договору із суб’єктом господарювання про технічне обслуговування та ремонт РРО повідомляє про це контролюючий орган за місцем реєстрації РРО такого суб’єкта господарювання. Повідомлення  за ф. №3-ЦСО надсилається у порядку та строки, визначені п. 1 розділу II Порядку №547.

Отже, у разі укладення договору між ЦСО та користувачами про технічне обслуговування та ремонт РРО ЦСО не пізніше дати набрання чинності відповідним правочином зобов’язані надіслати повідомлення за ф. №3-ЦСО до контролюючого органу за місцем реєстрації РРО. При цьому приєднання примірника такого договору до повідомлення за ф. №3-ЦСО Порядком №547 не передбачено.

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»