• Посилання скопійовано

Коли при платних медпослугах фізособи-«єдинники» повинні будуть застосовувати РРО?

Платні послуги у сфері охорони здоров’я з 1 січня 2021 року повинні будуть надаватися ФОП–«єдинниками» зі застосовуванням РРО

Коли при платних медпослугах фізособи-«єдинники» повинні будуть застосовувати РРО?

ДПС у Київській області повідомляє, що Законом № 533-ІХ відтерміновано дату  набрання чинності Законом №129-IX до 01.08.2020.

Нагадуємо, що Законом №129 передбачено зміни до Податкового Кодексу,  зокрема, у новій редакції викладено п.296.10 ПКУ і доповнено п. 61 підрозд. 10 розд. XX «Інші перехідні положення» ПКУ.

Нова редакція пп. 296.10 ПКУ встановлює, що  РРО та програмні РРО не застосовуються платниками єдиного податку першої групи.

Абзацом 4 п.61 підрозд. 10 розд. XX «Інші перехідні положення» ПКУ  (у новій редакції) передбачено, що з 01 січня 2021 до 01 квітня 2021  РРО та/або програмні РРО не застосовуються платниками єдиного податку другої – четвертої груп (ФОП), обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1,0 млн.грн., незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які здійснюють, зокрема, реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я.

Класифікація видів економічної діяльності ДК 009:2010 затверджена наказом Держспоживстандарту України № 457, якою передбачено код 86 «Охорона здоров’я».

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»