• Посилання скопійовано

Плануєте придбати РРО, який вже експлуатувався? Перевірте скасування його реєстрації

Перед вторинною реєстрацією РРО слід перевірити дані щодо скасування його реєстрації попереднім власником

Плануєте придбати РРО, який вже експлуатувався? Перевірте скасування його реєстрації

«Перед придбанням реєстратора розрахункових операцій, який вже був введений в експлуатацію, слід перевірити на сервісах відкритих даних інформацію щодо такого РРО, а саме: скасування його реєстрації в органах ДПС попереднім власником», – про це повідомила начальник управління контролю за розрахунковими операціями Наталія Алексеєнко.

За словами начальника управління, для інформування суб’єктів господарювання Державна податкова служба щодекади оприлюднює на своєму вебсайті таку інформацію:

  • дані щодо фіскальних номерів РРО із зазначенням найменування суб’єкта господарювання (прізвища, імені, по батькові), дати реєстрації РРО, а також номера останньої книги обліку розрахункових операцій, зареєстрованої на такий РРО, та дати її реєстрації;
  • дані щодо фіскальних номерів РРО, реєстрацію яких скасовано за заявою суб’єкта господарювання або з ініціативи контролюючого органу, із зазначенням найменування суб’єкта господарювання (прізвища, імені, по батькові), дати, причини та підстави для скасування реєстрації РРО.

Інформація оприлюднюється із зазначенням дати оприлюднення і дати оновлення інформації.

Наталія Миколаївна також звернула увагу, що на офіційному вебпорталі ДПС зроблено гіперпосилання на закладки: «Інформація про РРО» та «Інформація про книги ОРО» сервісу «Інформація щодо РРО та книг ОРО», де можна отримати додаткову інформацію щодо РРО.

Окрім того, у платників є можливість переглянути реєстри екземплярів РРО та реєстри ЦСО у відкритій частині Електронного кабінету у розділі «Реєстри».

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»