• Посилання скопійовано

Чи є обов'язковим реквізит фіскального чека щодо штрихового коду товару?

Цифрове значення штрихового коду зазначається у випадках, передбачених чинним законодавством, а у разі непередбачення – за бажанням платника

Чи є обов'язковим реквізит фіскального чека щодо штрихового коду товару?

Податківці у підкатегорії 109.24 «ЗІР» зауважили, що  Наказом №306 внесено зміни до форми та змісту розрахункового документа (фіскального касового чека на товари (послуги) (далі – фіскальний чек)).

Одним з реквізитів фіскального чека є «Цифрове значення штрихового коду товару», що зазначається у рядку 8.

Згідно з приміткою 3 до додатка 1 до Положення про форму та зміст розрахункових документів, затвердженого наказом Мінфіну від 21.01.2016 р. №13 (в редакції Наказу №306), цифрове значення штрихового коду зазначається у випадках, передбачених чинним законодавством, а у разі непередбачення – за бажанням платника.

 

Від редакції: Перехід на нові форми чеків

Пунктом 3 Наказу №306 установлено, що вимоги до форми і змісту розрахункових документів у частині: створення електронних розрахункових документів; відображення найменування суб'єкта господарювання; цифрового значення штрихового коду товару; заокруглення суми до сплати; зазначення валюти операції; найменування платіжної системи; QR-коду не поширюються на розрахункові документи, що створюються РРО, версії внутрішнього програмного забезпечення яких включені до Держреєстру РРО та які:

  • перебували на обліку в контролюючих органах до дня набрання чинності цим наказом;
  • не перебували на обліку в контролюючих органах до дня набрання чинності цим наказом (не поширюється до 01.08.2021 р.).

Про це докладно ми писали тут.

***

Читайте також: Нові форми фіскальних чеків з 1 серпня 2020 року: перше знайомство

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»