• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ рекомендує прийняти законопроект Гетманцева про звільнення окремих фізосіб-«єдинників» від РРО

Комітет ВРУ з податкової політики рекомендує прийняти компромісну редакцію на основі законопроектів №2645 та №2645-1 та пропозицій Гетманцева

Комітет ВРУ рекомендує прийняти законопроект Гетманцева про звільнення окремих фізосіб-«єдинників» від РРО

Нагадаємо, що 28 вересня комітет рекомендував ВРУ розглянути законопроекти №3853, №3853-1, №3853-2 щодо запровадження щорічного підвищення граничних обсягів доходів для застосування спрощеної системи оподаткування, відновлення права платників ЄП не застосовувати РРО, а також скасування механізму кешбек.

Але під час цього ж засідання було проведено обговорення підготовленого нового проекту (компромісна редакція на основі законопроектів №2645 та №2645-1). Зауважимо, що ними передбачається відмінити обов’язкове застосування РРО для фізосіб-«єдинників» 2-4 груп з обсягом доходу до 1000000 гривень, а також скасувати механізм отримання споживачами компенсації частини суми штрафних (фінансових) санкцій(кешбек).

Новим законопроектом пропонується внесення змін до Податкового кодексу України щодо лібералізації застосування РРО фізичними особами-платниками єдиного податку, якими передбачається:

  • збільшення розміру загальної площі, дозволеної для надання в оренду для перебування на спрощеній системі оподаткування;
  • розширення переліку побутових послуг населенню, які надаються платниками єдиного податку;
  • звільнення від застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій платників єдиного податку другої групи за критеріями місця здійснення діяльності та/або розміру загальної площі торгового об’єкту;
  • пом’якшення відповідальності суб’єктів господарювання за порушення порядку застосування РРО, включаючи звільнення від відповідальності суб’єктів господарювання, які проводять розрахункові операції без використання режиму попереднього програмування найменування товару, збільшення до двох мінімальних заробітних плат суми залишку готівки в касі для незастосування штрафу, звільнення від штрафу пов’язаного із створенням та зберіганням інформації на контрольній стрічці і за неподання до контролюючих органів звітності, пов’язаної із застосуванням програмних РРО.

Під час розгляду на засіданні Комітету відбулось погодження запропонованої редакції з можливістю подальшого врахування конструктивних зауважень та пропозицій суб'єктів законодавчої ініціативи.

Зазначимо, що з огляду на зміст нового законопроекту його норми відповідають тим, що 24 вересня Гетманцев розміщував у своєму профілі в ФБ. Саме доопрацьований варіант законопроектів №2645 та №2645-1 комітет ВРУ рекомендував прийняти депутатам ВРУ.

Тож наразі вже маємо чотири законопроекти, які має розглянути ВРУ, але за який саме проголосують депутати ВРУ і яким буде його текст після доопрацювань, буде остаточно відомо вже по факту прийняття.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»