• Посилання скопійовано

ДРС не підтримує проєкт Мінфіну щодо обліку товарних запасів

ДРС просить Мінфін врахувати зауваження бізнесу до Порядку обліку товарних запасів для ФОП

ДРС не підтримує проєкт Мінфіну щодо обліку товарних запасів

Державна регуляторна служба України звернулася до Міністерства фінансів України з пропозицією розглянути надіслані до ДРС листи-звернення від об’єднань підприємців з пропозиціями та зауваженнями до проекту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку обліку товарних запасів для фізичних осіб-підприємців, у тому числі платників єдиного податку».

Під час опрацювання проекту наказу до ДРС надійшли звернення від Всеукраїнської професійної асоціації підприємців (лист від 26.04.2021 р. №32, Союзу ювелірів України (лист від 12.04.2021 р. №93), Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» (лист від 13.04.2021 р. №1295), Консультативної Ради при секторі ДРС у Сумській області (лист від 15.04.2021 р. №3), Консультативної Ради ДРС у Чернігівській області (лист від 19.04.2021 р. №1), Черкаської міської профспілкової організації «Солідарність» (лист від 22.04.2021 р. №42), Всеукраїнської професійної спілки працівників малого та середнього бізнесу по Дніпропетровській області «Єднання» (лист від 22.04.2021 р. №22-04), Національної платформи малого та середнього бізнесу (лист від 28.04.2021 р. №б/н), Житомирської обласної державної адміністрації (лист від 11.05.2021 р. №2564/2-21/40) які свідчать, що проект наказу ускладнює здійснення господарської діяльності суб’єктам господарювання, є складним, фінансово обтяжливим та потребує суттєвого доопрацювання.

«Надіслали на розгляд Мінфіну низку листів-звернень від консультативних рад при секторах ДРС та всеукраїнських об’єднань підприємців, які вважають, що запропонований проєкт наказу потребує доопрацювання», – заявив Голова ДРС Олексій Кучер та зазначив, що врахування громадської думки є одним з принципів державної регуляторної політики.

Так, відповідно до вимог статті 9 Закону про регуляторну політику всі зауваження та пропозиції щодо проекту регуляторного акта, та відповідного аналізу регуляторного впливу, одержані протягом встановленого строку, підлягають обов’язковому розгляду розробником цього проекту.

За словами Олексія Кучера, розробник проєкту повинен обов’язково розглянути всі зауваження бізнесу, а після цього він має повністю чи частково їх врахувати або мотивовано відхилити.

«Коли розробник поінформує адресантів та Службу про результати розгляду пропозицій підприємців, будемо приймати рішення щодо цього проєкту наказу», – повідомив Голова ДРС.

***

Читайте також: Незабаром зʼявиться порядок ведення товарного обліку для ФОП

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»