• Посилання скопійовано

Збирачам металобрухту дозволили працювати без РРО

Уряд вніс зміни до Переліку окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без РРО з використанням РК та КОРО

Збирачам металобрухту дозволили працювати без РРО

Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою скасовується необхідність застосування РРО при прийнятті від населення металобрухту. Цією ж постановою для всіх ФОПів збільшений ліміт обороту для використання РРО. Це сталось завдяки постанові КМУ від 14.07.2021 р. № 730.

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на засідання уряду 14 липня, яке транслювалося в Youtube.

Згідно з документом, для прийняття від населення металобрухту дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Крім того, постановою збільшено обсяг доходів протягом календарного року (з 1 млн грн на 220 розмірів мінімальної заробітної плати), при перевищенні якого платники єдиного податку другої-четвертої груп зобов'язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (РРО). Зараз розмір мінімальної зарплати становить 6000 гривен.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, неконтрольований збір металобрухту призводить до масових крадіжок, таких явищ як неформальна економіка та незадекларована праця.

За оцінками експертів української асоціації вторинних металів «Втормет» заготівля металобрухту чорних металів у 2019 році склала 3360,7 тис тонн, у 2020 році – 3071,1 тис тонн (обсяги заготівлі скоротилися на 992).

Крім того, понад 80% заготівлі металобрухту від фізичних осіб знаходиться в тіні (2560 тис тонн).

«Також існує проблема великої кількості неформально зайнятого населення. За оцінками Держстату, за січень-червень 2020 року кількість неформально зайнятого населення у віці понад 15 років становила 3,3 мільйони осіб (близько 21% до загальної кількості зайнятого населення відповідного віку). Велика частка неофіційного працевлаштування все ще залишається проблемою для економіки. Тому є неприпустимим ускладнення умов для відновлення економічної активності малого бізнесу, підвищення фіскального тиску на підприємців, зокрема у питанні застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО)», – йдеться записці.

 

Від редакції: Перелік №1336 щодо фізосіб-єдинників приведено у відповідність новим правилам обов'язкового застосування РРО фізособами-«єдинниками», який почав працювати з початку 2021 року. Про це ми писали тут. 

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»