• Посилання скопійовано

Змінили версію внутрішнього ПЗ РРО: які наслідки?

Податківці навели алгоритм дій у разі зміни версії внутрішнього програмного забезпечення РРО

Змінили версію внутрішнього ПЗ РРО: які наслідки?

ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО та програмний РРО (ПРРО), відповідно) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг визначено Законом України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послу» із змінами та доповненнями (зі змінами та доповненнями, далі – Закон № 265/95-ВР).

Дія Закону № 265/95-ВР поширюється на усіх суб’єктів господарювання, їх господарські одиниці та представників (уповноважених осіб) суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі.

Статтею 7 Закону № 265/95-ВР передбачено, що порядок реєстрації, опломбування та застосування РРО, реєстрації та застосування ПРРО, встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

Відповідно до пункту 2 глави 3 розділу II Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 (зі змінами та доповненнями, далі – Порядок № 547) у разі зміни даних щодо суб’єкта господарювання, які зазначаються в реєстраційному посвідченні, у тому числі і версії внутрішнього програмного забезпечення РРО, суб’єкт господарювання протягом п’яти робочих днів, що настають за днем, коли виникли зміни або інші підстави для заміни реєстраційного посвідчення, подає до контролюючого органу за місцем реєстрації РРО: заяву про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-РРО (далі-реєстраційна заява за формою № 1-РРО), із позначкою «Перереєстрація» із зазначенням причини перереєстрації та реєстраційне посвідчення.

Реєстраційна заява за формою № 1-РРО з позначкою «Перереєстрація» оформлюється та надається до контролюючого органу у тому самому порядку, що й заява про реєстрацію РРО (пункт 3 глави 3 розділу II Порядку № 547).

Таким чином, алгоритм дій у разі зміни версії внутрішнього програмного забезпечення РРО, що має здійснити суб’єкт господарювання, чітко визначений вимогами Порядку № 547.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»