• Посилання скопійовано

Застосування РРО-2022 фізособами-«єдинниками»: роз'яснює Гетманцев

Д. Гетманцев звернувся до підприємців щодо застосування РРО з 2022 року та спростував деякі міфи, які вже встигли виникнути з цього питання

Застосування РРО-2022 фізособами-«єдинниками»: роз'яснює Гетманцев

Нагадуємо, що з 1 січня 2022 року закінчується перехідний період (п. 61 підрозділу 10 Розділу ХХ ПКУ) і застосування РРО платниками єдиного податку другої-четвертої груп стане обов’язковим. На жаль, відстрочення щодо цього обов’язку застосування РРО ВРУ так і не прийняла (про це читайте тут).

З огляду на це, голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев звернувся до підприємців та спростував деякі міфи, які вже встигли виникнути з цього питання.

Насамперед він наголосив, що прийняте рішення про введення РРО (ПРРО) не буде переглядатися і з 1 січня 2022 року запрацює повною мірою. З огляду на це, він закликає не вірити тим, хто обіцяє якісь схеми уникнення встановлення РРО чи встановлення лімітів продажів, або встановлення якихось мінімальних покупок, на які РРО не поширюється. Такі рішення підтримані не будуть.

Крім того, нардеп звертає увагу підприємців, що:

  • у ФОПів не виникає обов'язку вести облік первинних документів. ДПС не може вимагати від них первинні документи (за винятком трьох ризикових груп);
  • попереднє програмування товарів необхідне лише у випадку, коли реалізуються підакцизні товари; 
  • у селах, магазинах, які реалізують непідакцизні товари, застосування РРО не потрібне. Якщо в одному й тому ж магазині реалізують як підакцизні, так і непідакцизні товари, то тоді РРО, дійсно, треба встановити;
  • безготівкові розрахунки за послуги не передбачають застосування РРО;
  • до кінця карантину діє мораторій на перевірки підприємців, тож слід використати цей час, щоби навчитися працювати з РРО.

"Шановні друзі! Ми з вами є частиною цивілізованого світу. Хочемо ми того чи ні, але ті правила, які працюють в Європі, в яку ми намагаємся потрапити, і членами Європейського союзу ми хочемо бути, діють правила, які є набагато жорсткішими ніж ті, які вводимо ми. Ми не зможемо не впроваджувати, ці норми точно запрацюють", - наголосив Д. Гетманцев у своєму зверненні.

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»