• Посилання скопійовано

Реєструємо РРО: порядок заповнення у заяві графи «ідентифікатор об’єкта оподаткування»

Ідентифікатор об’єкта оподаткування – це числове значення, яке складається з коду типу об’єкта оподаткування та внутрішнього ідентифікатора, прийнятого самою особою, що складається з 5-ти знаків. Наприклад, для кафе він може бути 24700001, де 247 – код типу об’єкта оподаткування, а решта – внутрішній ідентифікатор

Реєструємо РРО: порядок заповнення у заяві графи «ідентифікатор об’єкта оподаткування»

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що відповідно до глави 2 розд. II Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. №547 із змінами та доповненнями (далі – Порядок №547), реєстрація реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) здійснюється в контролюючому органі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків.

Для реєстрації РРО суб’єкт господарювання або представник суб’єкта господарювання подає до контролюючого органу заяву про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій за формою №1-РРО (далі – реєстраційна заява за ф. №1-РРО) (додаток 1 до Порядку №547) за ідентифікатором форми J/F1311405.

Суб’єкти господарювання, включені до системи подання податкових документів в електронному вигляді, можуть подавати реєстраційні заяви ф. №1-РРО в електронній формі засобами електронного зв’язку з дотриманням вимог законів у сфері електронного документообігу та використання електронних документів із зазначенням обов’язкових реквізитів електронних документів.

Усі розділи реєстраційної заяви за ф. №1-РРО підлягають обов’язковому заповненню.

Згідно з формою реєстраційної заяви за ф. №1-РРО, наведеною у додатку 1 до Порядку №547, у графах розд. 3 зазначаються дані щодо господарської одиниці, а саме: назва, адреса, поштовий індекс, область, район, місто, вулиця, будинок, код території згідно з п’ятим (за наявності) або четвертим рівнем Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад та ідентифікатор об’єкта оподаткування (заповнюється згідно з даними графи 5 «Ідентифікатор об’єкта оподаткування» повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (далі – Повідомлення за ф. №20-ОПП), поданого до контролюючого органу відповідно до вимог п. 63.3 ПКУ.

Пунктом 63.3 ПКУ визначено, що платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з порядком обліку платників податків.

Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, може прийняти рішення про зміну основного та неосновного місця обліку великого платника податків, у тому числі визначити, що облік такого платника податків здійснює територіальний орган центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, який здійснює супроводження великих платників податків, та його структурні підрозділи в разі створення.

Відповідно до розд. VIIІ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. №1588 із змінами та доповненнями (далі – Порядок №1588), платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючий орган за основним місцем обліку шляхом подання Повідомлення за ф. №20-ОПП (додаток 10 до Порядку №1588).

Згідно з Пам’яткою для заповнення розд. 3 Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (додаток до Повідомлення за ф. №20-ОПП), графа 5 «Ідентифікатор об’єкта оподаткування» – це числове значення, яке складається з коду типу об’єкта оподаткування та внутрішнього ідентифікатора, прийнятого самою особою, що складається з 5-ти знаків.

Наприклад:

для кафе ідентифікатор об’єкта оподаткування може бути 24700001, де 247 – код типу об’єкта оподаткування відповідно до рекомендованого довідника типів об’єктів оподаткування, 00001 – внутрішній ідентифікатор, прийнятий особою.

Рекомендований довідник типів об’єктів оподаткування оприлюднюється на офіційному вебпорталі Державної податкової служби України та розміщується на інформаційних стендах у контролюючих органах (п. 8.7 розд. VIII Порядку №1588).

***

Джерело: Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»