• Посилання скопійовано

Нюанси незастосування РРО у разі продажу товарів у селі

Фізособи-«єдинники» мають право виконувати розрахунки без застосування РРО та ПРРО у селі. Але їм все одно потрібно вести РК з квитанціями та КОРО

Нюанси незастосування РРО у разі продажу товарів у селі

Андрушівська ДПІ роз'яснює, чи можуть фізособи-підприємці, які займаються роздрібною торгівлею на території села, не використовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО) чи програмні реєстратори розрахункових операцій (ПРРО).

Згідно із законодавством, підприємці, які сплачують єдиний податок, мають право виконувати розрахунки без застосування РРО та ПРРО. Але їм все одно потрібно вести розрахункову книжку з квитанціями та книгу обліку розрахункових операцій.

Однак є кілька умов, які передбчають, що навіть для ФОПів, які займаються роздрібною торгівлею на території села, все одно потрібні касові апарати.

Отже, РРО або ПРРО потрібен, якщо:

  • така роздрібна торгівля здійснюється в торговельному об’єкті, в якому також торгують підакцизними товарами;
  • ця ж фізособа-підпримець також займається дистанційною торгівлею, зокрема через інтернет;
  • сільськими радами та радами об’єднаних територіальних громад ухвалені рішення про обов’язкове застосування на території села РРО та/або ПРРО.

Також касовий апарат у селі знадобиться у разі перевищення граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів або надання послуг.

Він становить 167 розмірів мінімальної заробітної плати на один структурний відокремлений підрозділ (пункт продажу товарів). З 1 січня це 1 085 500 грн (6 500*167), а з 1 жовтня – 1 118 900 грн (6700*167).

***

Читайте також:

***

Джерело: ДПС у Житомирській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»