• Посилання скопійовано

Чи можна користуватися старими формами КОРО та РК?

КОРО, РК за формами, встановленими Порядком, затвердженим Наказом №547 у «старій» редакції, можуть реєструватись та використовуватись СГ до скасування реєстрації таких КОРО, РК або їх закінчення

Чи можна користуватися старими формами КОРО та РК?

Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків розповідає наступне.

Порядком реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженим наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. №547, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05.07.2016 за №918/29048, зокрема, встановлено форми книг обліку розрахункових операцій на реєстратор розрахункових операцій/на господарську одиницю, та форму розрахункової книжки (додатки 1, 2 та 6 Порядку відповідно), а також процедури реєстрації та ведення КОРО/РК.

Наказом Мінфіну від 13.12.2021 р. №662, зареєстрованим у Мін’юсті 30.12.2021 за №1693/37315, зокрема, внесено зміни до наказу №547, в частині його доповнення пунктом 3 згідно з яким суб’єктам господарювання, в яких наявні КОРО, РК форму яких визначено Порядком, затвердженим наказом №547 у редакції, що була чинною до набрання чинності наказом №662 (набрав чинності 01.01.2022), дозволено використовувати такі КОРО, РК до скасування їх реєстрації або закінчення.

За зверненням суб’єкта господарювання, а також під час реєстрації чи перереєстрації таких КОРО, РК контролюючими органами у порядку, встановленому для перереєстрації КОРО, РК, на титульній сторінці проводяться зміни кодів Класифікатора об’єктів адміністративно-територіального устрою України на відповідні коди територій згідно з п’ятим (за наявності) або четвертим рівнем Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад. Тобто вносяться зміни до даних щодо господарської одиниці на титульній/реєстраційній сторінці КОРО/РК, а саме – проводиться заміна даних КОАТУУ на КАТОТТГ.

Порядок реєстрації, перереєстрації та скасування реєстрації КОРО, РК визначені розділами ІІ та ІІІ Порядку.

Отже, КОРО, РК за формами, встановленими Порядком, затвердженим наказом №547 у редакції, що була чинною до набрання чинності наказом №662, можуть реєструватись та використовуватись суб’єктами господарювання до скасування реєстрації таких КОРО, РК або їх закінчення.

***

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»