• Посилання скопійовано

Як СГ повідомити ДПС про прийняття рішення щодо незастосування КОРО?

Повідомити ДПС про незастосування КОРО можна на етапі реєстрації РРО шляхом проставлення відповідної позначки в розділі 8 заяви про реєстрацію РРО (заява №1-РРО) про те, що КОРО на цей РРО не реєструється

Як СГ повідомити ДПС про прийняття рішення щодо незастосування КОРО?

Податківці у підкатегорії 109.09 ЗІР зазначили, що суб’єкт господарювання може повідомити контролюючий орган про прийняття рішення щодо незастосування книги обліку розрахункових операцій (далі – КОРО) таким чином:

1. На етапі реєстрації реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) шляхом проставлення відповідної позначки в розділі 8 заяви про реєстрацію РРО (заява №1-РРО) про те, що КОРО на цей РРО не реєструється.

У реєстраційному посвідченні в такому випадку контролюючий орган зазначає, що КОРО на цей РРО не реєструвалась.

2. В ході експлуатації РРО шляхом подання заяви про скасування реєстрації КОРО для скасування реєстрації КОРО, що зареєстрована на цей РРО.

У такому випадку після подання суб’єктом господарювання до контролюючого органу заяви №1-РРО з позначкою «Перереєстрація» та реєстраційного посвідчення, контролюючий орган видає суб’єкту господарювання нове реєстраційне посвідчення, в якому зазначає, що КОРО на цей РРО не реєструвалась.

У випадках виходу з ладу РРО або відключення електроенергії проведення розрахункових операцій через РРО без зареєстрованого КОРО не здійснюється до моменту належного підключення резервного РРО або включення електроенергії.

***

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»