• Посилання скопійовано

Бізнес продовжує переходити на безготівку: у червні підключено майже 7 000 нових POS-терміналів

За даними Приватбанку, у червні в мережі банку кількість активних торгових терміналів, які приймають оплату картками, збільшилася на 10% до 193 тисяч. При цьому банк підключив у торгових точках понад 6 800 нових POS-терміналів

Бізнес продовжує переходити на безготівку: у червні підключено майже 7 000 нових POS-терміналів

Український бізнес в умовах війни активно переходить на безготівку, надаючи можливість українцям оплачувати товари та послуги банківськими картками. Як повідомив керівник дирекції обслуговування бізнес клієнтів ПриватБанку Євген Заіграєв, у червні в мережі банку кількість активних торгових терміналів, які приймають оплату картками, збільшилася на 10% до 193 тисяч. При цьому, лише за останній місяць ПриватБанк підключив у торгових точках більше 6 800 нових POS-терміналів.

Загалом у червні 2022 в порівнянні з травнем кількість оплат покупок у травні зросла на 6,4% (зі 177 млн транзакції до 189 млн транзакції). Згідно зі статистикою мережі POS-терміналів ПриватБанку, витрати на купівлю товарів та послуг банківськими картками зросли на 6,2% (44,9 млрд грн у травні проти 42,3 млрд грн у квітні 2022).

Переважна частка карткових витрат українців йде на оплату продуктів харчування – 21,9 млрд грн та становить майже 50% загального обсягу оплат покупок картками. Традиційно у літні місяці зростають обсяги оплат у кафе і ресторанах (2,8 млрд грн проти 2,3 млрд у травні), також українці у червні більше купували одягу та інших промислових товарів (9,6 млрд грн проти 8,5 млрд у травні), та меньше витрачали на техніку і електроніку (2,7 млрд грн проти 2,9 млрд у травні) і ліки (2,3 млрд грн проти 2,4 у травні).

Джерело: ПриватБанк

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»