• Посилання скопійовано

Пристрій з ПРРО несправний або його було викрадено чи загублено: які наслідки?

На період виходу з ладу ПРРО розрахункові операції не здійснюються до моменту усунення несправностей або підключення резервного РРО

Пристрій з ПРРО несправний або його було викрадено чи загублено: які наслідки?

На запитання платника податків було надано роз'яснення начальником Шевченківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС к Харківській області Оксаною Скірда.

Вона повідомила, що у разі виявлення несправностей пристрою ПРРО, або його було викраденно чи загублено, або компрометації особистого ключа, суб'єкт господарювання зобов’язаний засобами «Електронного кабінету» або засобами телекомунікацій направити до контролюючого органу повідомлення про виявлення несправностей ПРРО за формою №2-ПРРО з відповідними позначками (додаток 2 до Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій затвердженого наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. №547) (далі – Повідомлення за формою №2-ПРРО).

На період виходу з ладу ПРРО розрахункові операції не здійснюються до моменту усунення несправностей або підключення резервного РРО.

Якщо в Повідомленні за формою №2-ПРРО зазначено, що ПРРО має несправність, до Реєстру вноситься відмітка про те, що ПРРО є несправним та після усунення несправностей для відновлення роботи ПРРО СГ подає Заяву з позначкою «Відновлення роботи».

Якщо така Заява не надійшла протягом місяця, до Реєстру вноситься запис про скасування реєстрації ПРРО.

Джерело: ДПС у Харківській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»