• Посилання скопійовано

Увага, інвентаризація! Підприємства та підприємці, не включені до ЄДР, повинні нагадати про себе самі

Наказ Мін'юсту від 22.08.2012 р. №1252/5 «Про внесення змін до Положення про тимчасові міжвідомчі спеціальні комісії з питань проведення інвентаризації юридичних осіб та фізичних осіб ? підприємців»

Свого часу ми вже писали про те, що з 03.05.2012 р. в Україні починається інвентаризація юридичних та фізичних осіб ? підприємців.
Тепер йдеться про тих суб'єктів господарювання, які зареєстровані до 01.07.2004 р. і до 10.02.2012 р. не нагадували про себе та не подавали державному реєстратору за місцем реєстрації реєстраційну картку про включення відомостей про них до ЄДР.
Оскільки таких госпсуб'єктів (юросіб та фізосіб-підприємців) виявилося чимало, було прийнято рішення про проведення інвентаризації, яка полягала у зборі та узагальненні інформації про невключених суб'єктів за їхнім місцезнаходженням для подальшого включення їх держреєстраторами до ЄДР.
Для цього було створено спеціальні міжвідомчі тимчасові комісії, які
? по-перше, у зв'язку із внесеними змінами (наказ №1252/5) до Положення про тимчасові міжвідомчі спеціальні комісії з питань проведення інвентаризації юридичних осіб та фізичних осіб ? підприємців, затвердженими наказом Мін'юсту від 12.04.2012 р. №575/5, таку інвентаризацію проводитимуть без обмеження строком;
? по-друге, у результаті узагальненої інформації дійшли висновку, що госпсуб'єкти, не включені до 01.02.2012 р. до ЄДР, повинні самостійно подбати про себе і надіслати відповідну заяву для включення даних про них до Реєстру.
Заяви надсилаються за місцезнаходження тимчасових міжвідомчих спеціальних комісій з питань проведення інвентаризації юросіб та фізосіб-підприємців на місцях (відповідні об'яви та номери телефонів вже розміщено у відповідних управліннях державної реєстрації).
Форми заяв можна завантажити тут >>>

Суб'єкти господарювання таких областей мають надсилати заяви на адреси:
м. Київ: 01001, м. Київ, пров. Музейний, 2Д (деталі >>)
Львівська область: 79000, м. Львів, пл. Шашкевича, 1, тел. 261-23-76 (докладніше >> )

Автор: Канарьова Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»