• Посилання скопійовано

Організаційно-правова форма юрособи змінюється в результаті перетворення

У разі перетворення до нової юридичної особи переходять усе майно, права та обов’язки попередньої юридичної особи

Організаційно-правова форма юрособи змінюється в результаті перетворення

Відповідно до Цивільного та Господарського кодексів України юридична особа припиняє свою діяльність в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації.

При цьому, припинення господарської діяльності можливе за рішенням власника (власників) чи уповноважених ним органів, за рішенням інших осіб – засновників суб’єкта господарювання чи їх правонаступників, або за рішенням суду.

У разі перетворення до нової юридичної особи переходять усе майно, права та обов’язки попередньої юридичної особи. Тобто, перетворенням юридичної особи є зміна її організаційно-правової форми.

Таким чином, перетворення одного суб’єкта господарювання в інший означає зміну форми власності на майно або організаційно-правової форми суб’єкта, що продовжує функціонувати з колишнім обсягом майнових прав та обов’язків.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»