• Посилання скопійовано

Виписка з держреєстру підтверджує взяття на облік

Виписка видається юрособі або фізособі-підприємцю за їх письмовим запитом протягом 2 робочих днів з дати подання цього запиту

Виписка з держреєстру підтверджує взяття на облік

Взяття на облік за основним місцем обліку фізичної особи-підприємця здійснюється після її державної реєстрації контролюючим органом за місцем реєстрації на підставі:

-  відомостей з відповідної реєстраційної картки на проведення державної реєстрації фізичної особи – підприємця;

-  відповідного повідомлення державного реєстратора про судове рішення щодо відміни державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця та внесення відповідного запису до Єдиного державного реєстру (далі – ЄДР).

Така вимога передбачена п. 6.1 р. VI Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 в редакції наказу Міністерства фінансів України від 22.04.2014 № 462 «Про внесення змін до Порядку обліку платників податків і зборів» (далі – Порядок).

Контролюючі органи здійснюють контроль відомостей, які надійшли стосовно фізичних осіб-підприємців з ЄДР, у порядку, визначеному пунктом 3.3 розділу III цього Порядку.

Взяття на облік за основним місцем обліку фізичної особи-підприємця контролюючим органом проводиться не пізніше наступного робочого дня з дня отримання від державного реєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації фізичної особи-підприємця та відомостей з реєстраційної картки про проведення державної реєстрації фізичної особи – підприємця та здійснюється датою внесення даних до Реєстру самозайнятих осіб за номером, який відповідає порядковому номеру реєстрації відповідного повідомлення державного реєстратора в журналі за формою № 7-ОПП.

Згідно з п. 6.5 р. VI Порядку дані про взяття на облік фізичної особи-підприємця передаються до Єдиного державного реєстру у день взяття на облік за основним місцем обліку із зазначенням: дати та номера запису про взяття на облік, найменування та ідентифікаційного коду контролюючого органу, в якому фізичну особу-підприємця взято на облік.

Взяття на облік фізичної особи-підприємця підтверджується випискою з Єдиного державного реєстру, яка надсилається (видається) їй у порядку, установленому Законом України від 15.05.2003 р. № 755-IV. Така виписка видається юридичній особі або фізичній особі-підприємцю за їх письмовим запитом протягом двох робочих днів з дати подання цього запиту, а також у випадках, встановлених цим Законом.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»