• Посилання скопійовано

Зміна місця проживання: процедура реєстрації в Єдиному реєстрі

Роз'яснено питання щодо внесення змін до відомостей про підприємця, які містяться в Єдиному державному реєстрі, стосовно місця її проживання

Зміна місця проживання: процедура реєстрації в Єдиному реєстрі

Державна реєстраційна служба у листі від 02.10.2014 р. №1367/19-14-7.2 розглянула питання щодо питань, пов'язаних із внесенням змін до відомостей про фізичну особу - підприємця, які містяться в Єдиному державному реєстрі, стосовно місця її проживання, та повідомляє.

В Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців містяться відомості щодо фізичної особи - підприємця, зокрема про її місце проживання.

Місце проживання фізичної особи - житловий будинок, квартира, інше приміщення, придатне для проживання в ньому (гуртожиток, готель тощо) у відповідному населеному пункті, в якому фізична особа проживає постійно, переважно або тимчасово, що знаходиться за певною адресою, за якою здійснюється зв'язок з фізичною особою - підприємцем.

Крім того, Укрдержреєстр звертає увагу на те, що громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов'язані протягом 10 днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання.

Документами, до яких вносяться відомості про місце проживання та місце перебування особи, є:

- паспорт громадянина України;

- тимчасове посвідчення громадянина України;

- посвідка на постійне проживання, посвідка на тимчасове проживання;

- посвідчення біженця;

- посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту;

- посвідчення особи, якій надано тимчасовий захист;

- довідка про звернення за захистом в Україні.

Крім того, за вимогою особи органом реєстрації може бути видана довідка про реєстрацію місця проживання/перебування, яка підтверджує реєстрацію місця її проживання/перебування.

Зміна місця проживання фізичної особи - підприємця підлягає обов'язковій державній реєстрації шляхом внесення відповідних змін до записів ЄДР в порядку, встановленому цим Законом.

Державна реєстрація фізичної особи - підприємця проводиться державним реєстратором за місцем проживання фізичної особи - підприємця.

В умовах дестабілізації ситуації в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь виникла загроза протиправного втручання в роботу ЄДР.

З метою попередження такого протиправного втручання у роботу ЄДР та збереження відомостей, що містяться у ньому, було тимчасово зупинено доступ державних реєстраторів юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців реєстраційних служб територіальних органів юстиції Автономної Республіки Крим та міста Севастополя до цього реєстру.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»