• Посилання скопійовано

Госпсуб'єкти, яких позбавили ліцензій, можуть оскаржити це рішення в Держрегуляторній службі

Голова ДРС Ксенія Ляпіна нагадала підприємцям про дієвий механізм досудового вирішення спорів у сфері ліцензування

Госпсуб'єкти, яких позбавили ліцензій, можуть оскаржити це рішення в Держрегуляторній службі

Суб’єкти господарювання, яких позбавили ліцензій, можуть скористатися правом оскаржити рішення органу ліцензування та звернутися до Експертно-апеляційної ради з питань ліцензування при Державній регуляторній службі,, - наголошують у ДРС.

«Така Рада є постійно діючим колегіальним органом. Це унікальний і практично єдиний в Україні механізм досудового вирішення спорів у сфері ліцензування», - нагадала підприємцям Голова Державної регуляторної служби України.

До складу Експертно-апеляційної ради з питань ліцензування на даний час входять 30 фахівців у сфері ліцензування (18 представників громадських організацій та 12 державних службовців різних відомств, що складає 60% та 40% відповідно). Рада діє за регламентом, що затверджується спеціально уповноваженим органом з питань ліцензування, тобто ДРС.

До обов'язків Ради належить розгляд апеляцій та інших скарг здобувачів ліцензії, ліцензіатів на дії органу ліцензування або інших заявників щодо порушення законодавства у сфері ліцензування.

На кожному засіданні члени Ради заслуховують дві сторони: як підприємців, які звернулися до ДРС у зв’язку з позбавленням ліцензії, так і представників контролюючих органів, які займаються перевіркою виконання ліцензійних умов підприємцями.

Крім того, на засіданнях Ради:

- розглядаються звернення органів ліцензування щодо отримання погодження на проведення позапланових перевірок додержання ліцензіатами вимог ліцензійних умов;

- розглядаються пропозиції щодо запровадження ліцензування нового чи скасування чинного виду господарської діяльності, частини (частин) виду господарської діяльності;

- розробляються рекомендації стосовно вдосконалення державної політики у сфері ліцензування;

- проводиться експертиза проектів нормативно-правових актів або пропозицій у сфері ліцензування.

З протоколами засідань Експертно-апеляційної ради з питань ліцензування при Державній регуляторній службі України можна ознайомитись на веб-сайті ДРС.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»