• Посилання скопійовано

З початку року припинили діяльність і зареєструвались як безробітні 3,2 тис. підприємців

Кількість фізичних осіб-підприємців, які припинили діяльність та зареєструвалися Державній службі зайнятості як безробітні з початку 2017 року, становила 3,2 тис.

Станом на 1 лютого 2017 року порівняно з відповідною датою минулого року  кількість безробітних становила 429 тис. та зменшилася на 16%. Кількість осіб, які   отримують допомогу по безробіттю, скоротилася  на 15% (до 351 тис. осіб), - повідомляє Держслужба зайнятості.

Дані щодо безробіття не коректно порівнювати з показниками попередніх місяців,  оскільки ринку праці притаманні сезонні коливання. Кількість зареєстрованих безробітних  щорічно має пікові періоди зростання - з листопада попереднього року  до  березня наступного року:

  • станом на 1 січня 2017 року кількість безробітних становила  391 тис. осіб,  на 1 грудня 2016 року – 338 тис. осіб.
  • станом на 1 січня 2016 року кількість безробітних становила 491 тис. осіб, станом на 1 грудня 2015 року –  434 тис. осіб.

В цілому ситуація на ринку праці у поточному році характеризується позитивною динамікою. Кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості,  зросла на третину   та становила  39  тис.  Кількість вакансій у базі даних служби зайнятості збільшилася на половину -  до 115  тис.  Кількість осіб, забезпечених роботою,  становила до 47 тис., що на третину більше, у порівнянні з січнем 2015 року.   При цьому більше половини з них  працевлаштувалися оперативно до надання статусу безробітного.

Кількість осіб, поінформованих про масове вивільнення, зменшилася на чверть (до 29 тис. осіб).

Кількість фізичних осіб-підприємців, які припинили діяльність та зареєструвалися державній службі зайнятості як безробітні з початку 2017 року,  становила 3,2 тис.  Майже всі вони отримують допомогу по безробіттю  у мінімальному розмірі (544 грн), адже не сплачували єдиний соціальний внесок.

Джерело: Державна служба зайнятості

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»