• Посилання скопійовано

Cума, видана центром зайнятості на розвиток підприємництва, не оподатковується ПДФО

Податківці роз'яснили, що сума, видана центром зайнятості на розвиток підприємництва згідно з нормами Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності, не включається до доходу підприємця та не оподатковується ПДФО

Cума, видана центром зайнятості на розвиток підприємництва, не оподатковується ПДФО

 Таке роз'яснення надала ДФС у Луганській області.

Це визначено пп. 165.1.1 ПКУ. Так, до складу загального місячного або річного оподатковуваного доходу платника податку не включаються такі доходи, як сума державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги у вигляді адресних виплат та надання соціальних і реабілітаційних послуг відповідно до закону, житлових та інших субсидій або дотацій, компенсацій (включаючи, зокрема суми допомоги по вагітності та пологах), винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування згідно із законом.

Порядок надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності, затверджений наказом Мінcоцполітики від 15.06.2015 р. № 613 (далі – Порядок № 613).

Умови та порядок одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації безробітними підприємницької діяльності визначені розд. VІІ Порядку № 613.

Виплата допомоги по безробіттю одноразово здійснюється в розмірі залишку призначеної безробітному допомоги по безробіттю, визначеного на день державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності, обмеженого строком 360 календарних днів, у тому числі особам передпенсійного віку.

Рішення щодо надання допомоги по безробіттю одноразово або про відмову в наданні такої допомоги з урахуванням вимог, визначених розд. VII Порядку № 613, приймається керівником центру зайнятості не пізніше 10 робочих днів після подання безробітним відповідних документів з урахуванням висновку комісії щодо здійснення такої виплати.

У разі якщо особа протягом 30 календарних днів після прийняття рішення про надання виплати допомоги по безробіттю одноразово не пройшла державну реєстрацію юридичної особи чи фізичної особи – підприємця без поважних причин, вона втрачає право на отримання виплати допомоги по безробіттю одноразово.

Джерело: ДФС у Луганській області

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»